Doklady v mobile už čoskoro realitou aj na Slovensku: Ardaco predstavuje digitálnu peňaženku

Doklady v mobile už čoskoro realitou aj na Slovensku: Ardaco predstavuje digitálnu peňaženku

Bratislava, 27. júna 2024 – Revolúcia v digitálnej identite! Slovenská spoločnosť Ardaco prináša novinku, ktorá zmení a zjednoduší spôsob, akým používame svoje doklady. Vďaka novej digitálnej peňaženke QSign Wallet, navrhnutej podľa najnovšieho európskeho nariadenia eIDAS 2, môžete mať všetky svoje doklady priamo v mobile.

Európa ide do mobilov

Európske nariadenie eIDAS 2 prichádza s cieľom rozšíriť a zjednotiť systém elektronickej identifikácie a autentifikácie v celej EÚ. Toto nariadenie umožní používať národné elektronické doklady na prístup k online aj offline službám kdekoľvek v Európskej únii.
„Zabudnite na fyzické doklady – všetko budete mať bezpečne uložené v mobile. Tým sa zníži riziko straty alebo krádeže, pretože fyzické doklady už nebudete môcť stratiť a útočník ich bez vašej prítomnosti nebude vedieť použiť,“ uviedol Tomáš Kucharik, generálny riaditeľ Ardaco.

QSign Wallet: Vaša nová digitálna identita

Ardaco, známe svojimi bezpečnými komunikačnými riešeniami (Silentel) a riešeniami pre elektronický podpis (QSign), teraz prichádza s aplikáciou QSign Wallet. Toto inovatívne riešenie umožňuje bezpečne preukazovať svoju identitu pomocou smartfónu. S QSign Wallet budete mať svoju identitu a autorizáciu vždy po ruke.

Ardaco bolo prvé, kto prinieslo riešenie pre kvalifikovaný elektronický podpis na mobile bez nutnosti používať smart kartu alebo elektronický občiansky preukaz. Toto riešenie už niekoľko rokov úspešne prevádzkuje v reálnom prostredí. „Naším cieľom je maximálne pohodlie a bezpečnosť pre používateľov. QSign Wallet je navrhnutá tak, aby spĺňala všetky požiadavky eIDAS 2. Vaše doklady a citlivé informácie budú bezpečne uložené a vždy k dispozícii. A navyše, kvalifikovaný elektronický podpis, ktorý je súčasťou aplikácie, je plnohodnotným ekvivalentom vlastnoručného podpisu,“ hovorí Tomáš Kucharik, generálny riaditeľ Ardaco.

Budúcnosť je digitálna

QSign Wallet je pripravená stať sa kľúčovým nástrojom pre digitálnu identitu, v súlade s najnovším nariadením eIDAS 2. Ponúka bezpečné, pohodlné a komplexné riešenie pre digitálny svet. „Ardaco je pripravené ponúknuť svoje nové riešenie štátnym organizáciám, bankám a ďalším subjektom a na požiadanie ho aj odprezentovať,“ dopĺňa Kucharik.

QSign Wallet ponúka komplexné riešenie pre správu digitálnej identity. Umožňuje bezpečné uloženie všetkých vašich dokladov, diplomov, zdravotných informácií a poistenia na jednom mieste. Vďaka jednoduchej registrácii a prihláseniu sa môžete rýchlo a bezpečne prihlásiť na rôzne webové portály a e-shopy.

Aplikácia tiež slúži ako úložisko pre vaše platobné, členské a vernostné karty, letenky, cestovné lístky a rezervácie ubytovania. S funkciou kvalifikovaného elektronického podpisu môžete podpisovať dokumenty elektronicky bez potreby prikladania elektronického občianskeho preukazu.

Navyše, QSign Wallet umožňuje bezpečné a pohodlné bezkontaktné zdieľanie vašich informácií, čím zjednodušuje a zabezpečuje vaše každodenné digitálne interakcie.